Terug

Volg Vandaag Inside

'Levensgevaarlijk dat FC Utrecht-RKC is uitgespeeld'

'Levensgevaarlijk dat FC Utrecht-RKC is uitgespeeld'

14 mei 2023, 15:33

Valentijn Driessen vindt het een onaanvaardbaar risico dat de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, de nieuwe publieksregels in het voetbal heeft genegeerd. Dat schrijft hij in zijn column bij De Telegraaf.

De wedstrijd FC Utrecht-RKC Waalwijk (2-0) werd tot tweemaal toe gestaakt omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid, waarvan de tweede keer in blessuretijd. Normaal gesproken hoort een wedstrijd definitief gestaakt te worden, maar de burgemeester gaf daar geen gehoor aan. Vervolgens lieten de spelers hun onvrede blijken door in de laatste twee minuten niet meer actief te voetballen.

Driessen vindt dat als er regels worden opgesteld, een burgemeester zich daar in alle gevallen aan dient te houden. "Ook als de meerderheid daarvoor door een kleine minderheid wordt geterroriseerd of de speeltijd nog slechts twee minuten is."

Valentijn geeft aan dat het laten doorgaan van de wedstrijd gevaarlijke mensenstromen kan veroorzaken: "Veel publiek was al vertrokken. Toen duidelijk werd dat de wedstrijd toch zou worden hervat, wilden al vertrokken supporters toch terug de tribunes op. Het fenomeen van twee grote groepen fans, die een tegenovergestelde beweging maken op trappen en bij een nauwe tribune-opgang, is levensgevaarlijk", besluit de columnist.

Bekijk hieronder de beelden van het incident.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.