Levante bezorgt FC Barcelona derde nederlaag

2 nov 2019, 19:04

VALENCIA (ANP) - FC Barcelona heeft voor de derde keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Het elftal van trainer Ernesto Valverde gaf bij Levante na rust een voorsprong uit handen: 3-1. Real Madrid kan Barcelona later op zaterdag aflossen als koploper.

Halverwege leidde FC Barcelona dankzij een benutte strafschop van Lionel Messi, in de 38e minuut. Kort daarna ging Luis Suárez naar de kant met een op het oog lichte blessure aan zijn rechterbeen.

Na een uur spelen gaf Barça de wedstrijd binnen korte tijd uit handen. Levante scoorde tussen de 61e en 68e minuut drie keer, via José Campaña, Borja Mayoral en Nemanja Radoja (van richting veranderd door Sergio Busquets). Messi scoorde nog wel tegen, maar die treffer werd afgekeurd.

Frenkie de Jong speelde de gehele wedstrijd mee bij Barcelona, dat de laatste vijf competitiewedstrijden op rij had gewonnen. De laatste nederlaag was op 21 september bij Granada. Liefst zes spelers van Barcelona kregen zaterdag een gele kaart.

Hans over Frenkie de Jong: 'Iedereen staat met zijn bek open'

Hans over Frenkie de Jong: 'Iedereen staat met zijn bek open.'