Terug

Volg Vandaag Inside

Letters Top 2000 Café gestolen van Mediapark Hilversum

Letters Top 2000 Café gestolen van Mediapark Hilversum

29 dec 2022, 12:30

De letters van de Top 2000 op het Mediapark in Hilversum zijn in de nacht van woensdag op donderdag gestolen. De letters stonden voor de deur van Beeld & Geluid, waar het Top 2000 Café is, maar nu staat daar slechts nog '2000'. De letters T, O en P zijn verdwenen.

NPO Radio 2 heeft aangifte gedaan van diefstal. Oudejaarsploeg De Geitefok zit volgens de politie achter de diefstal. De Geitefok steelt al jarenlang publieke voorwerpen rond de jaarwisseling, in het kader van een "stunt". Zo werd in 2021 het legobeeld van André Hazes op de Dam in Amsterdam meegenomen, in 2018 de 'I' van het I amsterdam-logo en in 2011 de ringen van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De politie wil de groep zo snel mogelijk strafrechtelijk vervolgen. De diefstallen leveren de politie veel onnodig extra werk op, zo laat een woordvoerder weten.

In het Top 2000 Café draaien dj's van NPO Radio 2 de nummers uit de jaarlijkse Top 2000. Luisteraar stellen de eindejaarslijst zelf samen door te stemmen op hun favoriete nummers. Fans kunnen tot en met de jaarwisseling op vertoon van een kaartje bij het café naar binnen om daar van de muziek te genieten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.