Terug

Volg Vandaag Inside

'Letsch staat voor vertrek bij Vitesse'

'Letsch staat voor vertrek bij Vitesse'

19 sep 2022, 15:56

Vitesse moet waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Bronnen bij de Arnhemse club bevestigen een bericht van Bild, dat meldt dat de Duitser Thomas Letsch op het punt staat om over te stappen naar VfL Bochum. De 54-jarige Letsch is bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse.

In het eerste jaar onder de Duitser bereikte Vitesse de bekerfinale, waarin Ajax te sterk was. Kort voor die finale verlengde Letsch zijn contract tot de zomer van 2023. Vitesse eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats in de Eredivisie, maar wist in de play-offs om Europees voetbal geen ticket voor de Conference League te bemachtigen.

Letsch zag afgelopen zomer een groot aantal (basis-)spelers vertrekken. Vanwege de overnameperikelen van Vitesse duurde het lang tot zijn selectie versterking kreeg. Vitesse, dat onlangs in handen kwam van de Amerikaanse investeringspartij Common Group van zakenman Coley Parry, beleeft een teleurstellende start van het seizoen. De Arnhemse ploeg heeft na zeven competitiewedstrijden pas 5 punten en staat op de veertiende plaats.

Bochum bungelt in de Bundesliga onderaan met slechts 1 punt na zeven speelrondes. Het leidde vorige week tot het vertrek van trainer Thomas Reis. In de zoektocht naar een opvolger is Bochum uitgekomen bij Letsch, die eerder werkte bij onder meer Red Bull Salzburg en Austria Wien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.