Terug

Volg Vandaag Inside

L'Équipe: herstart Franse voetbalcompetitie in juni

L'Équipe: herstart Franse voetbalcompetitie in juni

14 apr 2020, 15:34

De sportkrant L'Équipe meldt dat de Franse voetbalcompetitie indien mogelijk op 3 of op 17 juni wordt hervat. L'Équipe noemt als bron een document van de organisatie achter de profcompetities LFP.

Het coronavirus legde vorige maand ook de voetbalcompetities in Frankrijk stil. Maandag verlengde de Franse president Emmanuel Macron de lockdown in zijn land tot 11 mei. Als de competitie in de Ligue 1 op 17 juni begint, moeten de clubs elke drie dagen in actie komen. In dat geval zit het reguliere seizoen er op 25 juli op en is er tot 2 augustus de tijd om de play-offs om promotie en degradatie af te werken.

L'Équipe meldt ook dat de LFP-leden hebben besloten de start van het volgende seizoen met twee weken uit te stellen tot 23 augustus. Dat besluit moet nog wel de goedkeuring krijgen van de Franse voetbalbond FFF. De bekerfinale tussen Paris Saint-Germain en Saint-Étienne is gepland op 27 juni.

Over een herstart van de competitie in Italië wordt ook nagedacht. De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC zinspeelde zaterdag op een voortzetting eind mei. Gabriele Gravina hoopt dat de clubs begin mei weer volledig kunnen trainen met spelers die negatief zijn getest op het coronavirus. Giovanni Rezza, directeur infectieziekten van het Italiaanse nationale instituut voor gezondheid, is het niet eens met die plannen. "Het lijkt me niet aan te bevelen", zei de medewerker van de Italiaanse versie van het RIVM. "Voetbal is een contactsport met risico op overdracht. Ze willen spelers bijna dagelijks testen, maar ik denk dat het toch te kort door de bocht is. Al zijn het uiteindelijk de politici die beslissen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.