Terug

Volg Vandaag Inside

Leon de Kogel: 'Ik ben Ziyech eeuwig dankbaar'

Leon de Kogel: 'Ik ben Ziyech eeuwig dankbaar'

28 mrt 2020, 22:47

De carrière van Leon de Kogel is er eentje met een bijzonder verdrietig verloop. Waar The Bullet vroeger de sterren van het dak speelde in De Galgenwaard, belandde zijn leven na de zomer van 2018 in een nachtmerrie. Een heftig auto-ongeluk op Malta maakte een einde aan zijn voetbalcarrière. De Kogel vertelt er openhartig over in een gesprek met het AD.

Het scheelde weinig of De Kogel had het ongeluk überhaupt niet overleefd. Hij moest uit de auto gezaagd worden, zijn linkerbeen raakte zwaar beschadigd en tevens verloor hij veel bloed. Een lange periode van revalideren begon.

Na het ongeluk kwam De Kogel ook in financiële problemen. Hij moest de ziekenhuiskosten zelf betalen en zijn toenmalige club UE Cornellà was gestopt met het betalen van zijn salaris. Op dat moment was het Hakim Ziyech die hem te hulp schoot.

'Ik kende hem niet persoonlijk, maar wel een paar vrienden van hem. Zo is het gegaan. Hij heeft gewoon een bepaald bedrag aan me geschonken om de advocaatkosten mee te betalen. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Het is een bijzondere man met een groot hart.'

Op dit moment kan De Kogel gelukkig weer lopen, maar daar heeft hij hard voor moeten werken. Ook het trappen van een balletje gaat weer enigszins. Tevens traint hij een jeugdteam bij SV Houten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.