Lens redt Besiktas in Noorwegen

30 nov 2018, 00:21

SARPSBORG (ANP) - Met dank aan Jeremain Lens heeft Besiktas nog kans op een plaats in de volgende ronde in de Europa League. De aanvaller speelde met twee doelpunten en een assist een hoofdrol tijdens de inhaalrace van zijn ploeg tegen Sarpsborg 08 (3-2).

Besiktas keek in Noorwegen al na zes minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Rashad Muhammed en Tobias Heintz scoorden voor de thuisploeg. Lens gaf Besiktas weer hoop in de 62e minuut. Hij bereidde vier minuten later ook de gelijkmaker van Vágner Love voor. Lens tekende in de slotminuut ook nog eens voor de winnende treffer.

Ryan Babel zat niet bij de selectie. De aanvaller viel twee weken geleden geblesseerd uit bij het Nederlands elftal en kreeg onlangs een standje van de clubleiding voor een bericht dat hij op Instagram plaatste. Babel maakte op sociale media ruzie met een fan die niet begreep waarom de aanvaller zijn aflopende contract nog niet had verlengd.

In dezelfde poule verspeelde Racing Genk op bezoek bij Malmö FF een voorsprong van 2-0 (2-2). De club uit België blijft de poule leiden met acht punten, gevolgd door Besiktas (7 punten), Malmö FF (6 punten) en Sarpsborg 08 (5 punten).