Terug

Volg Vandaag Inside

Leipzig voorkomt nederlaag, maar is koppositie kwijt

Leipzig voorkomt nederlaag, maar is koppositie kwijt

1 feb 2020, 21:33

Bayern München heeft tijdens de twintigste speelronde van de Bundesliga de koppositie overgenomen van RB Leipzig. De titelhouder won zelf met 3-1 bij FSV Mainz 05 en zag Leipzig later op de avond punten verspelen tegen Borussia Mönchengladbach. Vlak voor tijd voorkwam Christopher Nkunku een nederlaag van Leipzig: 2-2.

Gladbach, dat ook meedoet in de titelstrijd, stond bij rust met 2-0 voor dankzij doelpunten van Alassane Pléa en Jonas Hofmann. De ingevallen Patrik Schick bracht de spanning kort na rust terug met de aansluitingstreffer. Borussia Mönchengladbach moest het laatste half uur met tien man spelen, omdat Pléa vanwege commentaar op de leiding kort achter elkaar twee gele kaarten kreeg. De ploeg van trainer Marco Rose hield in ondertal lang stand, tot Nkunku in de 89e minuut de stand gelijk trok.

Bayern München leidt met 42 punten, gevolgd door Leipzig (41), Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach (beide 39). Dortmund versloeg 1. FC Union Berlin met 5-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.