Terug

Volg Vandaag Inside

Leipzig naar eerste plaats, Bosz wint weer eens met Leverkusen

Leipzig naar eerste plaats, Bosz wint weer eens met Leverkusen

6 mrt 2021, 19:00

RB Leipzig heeft zich, in ieder geval voor een paar uur, aan kop van de Bundesliga genesteld. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann won met 3-0 bij SC Freiburg en heeft nu 1 punt meer dan Bayern München, dat later op zaterdag Borussia Dortmund ontvangt. Christopher Nkunku, Alexander Sørloth en Emil Forsberg maakten de doelpunten voor Leipzig.

Justin Kluivert bleef op de bank zitten bij de nieuwe koploper van de Duitse voetbalcompetitie. Guus Til deed de laatste 20 minuten mee bij Freiburg.

Trainer Peter Bosz boekte met Bayer Leverkusen een welkome zege bij Borussia Mönchengladbach: 0-1. Patrik Schick maakte in de 77e minuut het doelpunt. De Nederlandse verdediger Jeremie Frimpong speelde de hele wedstrijd bij Leverkusen, dat slechts 2 punten pakte uit de laatste drie competitieduels en in de Europa League werd uitgeschakeld door Young Boys. De druk op Bosz nam daardoor toe. De trainer heeft te maken met veel blessures binnen de selectie. De Nederlanders Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven vielen deze week weg. Voor Fosu-Mensah, die een zware knieblessure opliep, is het seizoen al voorbij.

Leverkusen klom naar de vijfde plaats, met 3 punten minder dan Eintracht Frankfurt dat tegen VfB Stuttgart bleef steken op 1-1. Onderin de Bundesliga boekte Deyovaisio Zeefuik met Hertha BSC voor het eerst sinds 2 januari weer een overwinning. De club uit Berlijn versloeg FC Augsburg, de ploeg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw, met 2-1. Het winnende doelpunt kwam in de 90e minuut uit een strafschop op naam van Dodi Lukebakio, die halverwege de tweede helft in het veld was gekomen voor Zeefuik. Hertha kwam daardoor op 21 punten, 3 punten meer dan FSV Mainz en Arminia Bielefeld die in de degradatiezone bivakkeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.