Terug

Volg Vandaag Inside

Leipzig-aanvoerder mist mogelijk topper na stamceldonatie: ’Kans om een leven te redden’

Leipzig-aanvoerder mist mogelijk topper na stamceldonatie: ’Kans om een leven te redden’

7 feb 2023, 13:00

RB Leipzig mist zaterdag mogelijk aanvoerder Willi Orban in de topper in de Bundesliga tegen Union Berlin. De reden is dat Orban woensdag in Dresden stamcellen doneert, zo bevestigde zijn club na berichtgeving in Bild.

Sinds afgelopen zaterdag krijgt hij voorbereidende injecties. Bij zo'n ingreep wordt aangeraden tot tien dagen niet te sporten. Orban (30) staat sinds 2017 geregistreerd in de database van het Duitse beenmergdonorcentrum. Spelers van de huidige nummer 4 van de Bundesliga schreven zich destijds in als onderdeel van een campagne.

Orban gaf in Bild aan nooit te hebben getwijfeld. "Dit is een kans om met heel weinig moeite een mensenleven te redden. Ik hoop dat ik zo kan helpen om mijn ontvanger volledig te laten genezen. Natuurlijk mis ik nu waarschijnlijk de wedstrijd tegen Union Berlin, maar dat is van secundair belang. Wie mij kent, weet dat ik er alles aan zal doen om zo snel mogelijk opnieuw bij de ploeg te komen", aldus Orban.

Met Union Berlin treft Leipzig zaterdag de nummer 2 van de Bundesliga.

Matchis

In Nederland deed Thijs Slegers een oproep tot stamceldonaties. De voormalig PSV-perschef gaf afgelopen week een verdrietige update over zijn eigen gezondheid. Nadat een eerdere stamceltransplantatie tegen zijn kanker was geslaagd, is de afstotingsziekte geen halt toegeroepen, zo schreef hij. "De naweeën zullen me uiteindelijk fataal worden. De medici kunnen niets meer voor me doen."

Hierom verzocht Thijs mensen om zich aan te melden als stamceldonor. Sinds zijn bericht hebben zich er reeds 2.800 nieuwe stamceldonoren aangemeld, aldus Matchis.

Aanmelden als stamceldonor kan via www.matchis.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.