Leicester loopt in op Manchester City

22 jan 2020, 23:37

Leicester City is in de Premier League van het Engelse voetbal nummer twee Manchester City tot op 3 punten genaderd. Dat deed het elftal van coach Brendan Rodgers door thuis van West Ham United te winnen, 4-1. De achterstand op koploper Liverpool blijft levensgroot.

Halverwege leidde Leicester met 2-0, door doelpunten Harvey Barnes en Ricardo Pereira. Vlak na rust kwam West Ham dichterbij, door een benutte strafschop van Mark Noble. Ayoze Pérez, ook van elf meter, maakte de 3-1. De Spanjaard scoorde twee minuten voor tijd nogmaals.

Topschutter en international Jamie Vardy van de thuisclub viel kort voor rust geblesseerd uit.

Tottenham klom naar de zesde plaats door de winst op Norwich, dat Tim Krul in het doel had staan. Het werd 2-1. De Zuid-Koreaan Son Heung-Min maakte in de slotfase het winnende doelpunt. Keeper Hugo Lloris maakte na maanden blessureleed zijn rentree bij de Londenaren.