Terug

Volg Vandaag Inside

Leicester City na 52 jaar weer in finale FA Cup

Leicester City na 52 jaar weer in finale FA Cup

18 apr 2021, 23:33

Leicester City heeft na 52 jaar weer eens de finale bereikt van de FA Cup. De ploeg van coach Brendan Rodgers versloeg in de halve finale Southampton met 1-0. Kelechi Iheanacho maakte in de 55e minuut het doelpunt op Wembley, dat was gevuld met 4000 toeschouwers.

Leicester speelt op 15 mei op Wembley in de finale tegen Chelsea. De Londense club won zaterdag met 1-0 van Manchester City dankzij een treffer van oud-Ajacied Hakim Ziyech.

Southampton had op weg naar de halve eindstrijd nog geen tegentreffer geïncasseerd. Doelman Fraser Forster was echter kansloos op het schot van de Nigeriaan, die de bal fortuinlijk weer voor zijn voeten kreeg nadat zijn eerste doelpoging was gestrand. Het voorbereidende werk was van Jamie Vardy, die na een felle rush over de linkerkant Iheanacho in stelling wist te brengen.

Southampon won de FA Cup in 1976. De club haalde in 2003 voor de laatste keer de eindstrijd in het befaamde bekertoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.