Terug

Volg Vandaag Inside

Leicester City laat zich thuis verrassen door Southampton

Leicester City laat zich thuis verrassen door Southampton

11 jan 2020, 19:12

Leicester City heeft in de Premier League de vijfde nederlaag van het seizoen geleden. De nummer 2 liet zich in het eigen King Power Stadium, waar dit seizoen alleen Liverpool (0-4) nog had weten te winnen, verrassen door middenmoter Southampton: 1-2. Southampton nam revanche voor de pijnlijke 9-0-nederlaag eerder dit seizoen op eigen veld.

De Belg Dennis Praet had Leicester na een kwartier nog op voorsprong gezet. Stuart Armstrong maakt kort daarna gelijk en in de slotfase beloonde Danny Ings het goede spel van Southampton met het winnende doelpunt. Voor Ings was het al zijn veertiende doelpunt van het seizoen.

Door de nederlaag blijft de achterstand van Leicester op Liverpool dertien punten. Het nog ongeslagen Liverpool speelt zaterdagavond nog tegen Tottenham Hotspur.

Eenvoudige middag

Chelsea en Manchester United beleefden beide een eenvoudige middag. Chelsea was met 3-0 te sterk voor Burnley en de eindstand was al na 49 minuten bereikt. Manchester United was op schot tegen Norwich City. Mede door twee doelpunten van Marcus Rashford werd het 4-0.

De laatste keer dat United een competitiewedstrijd met een marge van vier wist te winnen was op 11 augustus van vorig jaar toen Chelsea met 4-0 kansloos werd gelaten.

Richarlison leidde Everton naar een 1-0-zege op Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper de hele wedstrijd meedeed.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.