Leicester City laat koppositie liggen na nederlaag tegen Everton

16 dec 2020, 22:04

Leicester City heeft de kans laten liggen in elk geval voor even koploper van de Premier League te zijn. De club verloor met 0-2 van Everton. Leicester staat nu gedeeld derde met Southampton, dat niet verder kwam dan 1-1 bij het laaggeklasseerde Arsenal.

Richarlison schoot Everton in de openingsfase op voorsprong. Doelman Kasper Schmeichel leek zich te verkijken op het schot van de Braziliaan. Amper een minuut later was het al bijna gelijk. Jamie Vardy kon vrij inkoppen, maar de aanvaller kopte uitgerekend in de handen van keeper Robin Olsen, die de voorkeur had gekregen boven international Jordan Pickford. "Soms rouleren we", verduidelijkte trainer Carlo Ancelotti.

Mason Holgate vergrootte ongeveer een kwartier voor tijd de voorsprong voor de club uit Liverpool. De verdediger scoorde uit de rebound na een hoekschop, nadat Schmeichel eerst nog twee keer redding had gebracht. Vervolgens kreeg Leicester een strafschop, een beslissing die de VAR echter terugdraaide. Daarna werd nog een treffer van Ayoze Pérez wegens buitenspel afgekeurd.

Theo Walcott zette Southampton na 18 minuten op voorsprong tegen zijn oude club Arsenal. De Londense formatie kwam kort na rust op gelijke hoogte dankzij Pierre-Emerick Aubameyang. De Braziliaanse verdediger Gabriel van Arsenal kon na een uur met twee keer geel vertrekken.

Leeds United won met drie goals in een overtuigende slotfase van Newcastle United, 5-2.

Leicester en Southampton hebben beide een punt achterstand op Tottenham Hotspur en Liverpool. De koplopers spelen later woensdagavond tegen elkaar.