Terug

Volg Vandaag Inside

LEGENDARISCH: Wereldactie Jan Boskamp in finale wereldbeker

LEGENDARISCH: Wereldactie Jan Boskamp in finale wereldbeker

9 sep 2020, 18:15

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat Feyenoord de wereldbeker won door in het terugduel de Argentijnse club Estudiantes met 1-0 te verslaan. Het had niet veel gescheeld of niemand minder dan Jan Boskamp had de finale beslist.

De 21-jarige Jan Boskamp mocht invallen en was direct gevaarlijk. Als Wim Jansen de bal heeft weet Jan uit het niets te ontsnappen van de verdediging en omspeelt vervolgens de doelman met een weergaloze lob… Die op een haar na het doel mist! ‘Dat was echt een wereldbal geweest. Verprutst hij hem weer met zijn dikke kop’, blikt Van Hanegem lachend terug bij FOX Sports. Bekijk hieronder de legendarische beelden!

Feyenoord mocht deelnemen aan de wereldbeker, doordat de Rotterdammers de Europacup 1 veroverde in 1970. Bekijk hieronder de beelden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.