Terug

Volg Vandaag Inside

Leerdam tekent bij club David Beckham

Leerdam tekent bij club David Beckham

23 mrt 2021, 23:34

Kelvin Leerdam gaat in de Amerikaanse voetbalcompetitie van Seattle Sounders naar Inter Miami CF, de club van David Beckham. De 30-jarige verdediger ondertekende een contract voor drie jaar. Leerdam veroverde in 2019 de titel in de MLS met Seattle Sounders. Hij maakte toen de openingstreffer in de met 3-1 gewonnen finale tegen Toronto FC.

De oud-speler van Feyenoord en Vitesse voetbalt sinds 2017 in de Verenigde Staten. Met Seattle Sounders werd hij drie keer kampioen van de westelijke divisie. De MLS-finales van 2017 en 2020 gingen verloren.

Inter Miami debuteerde vorig jaar in de Amerikaanse competitie. De voormalige Engelse topvoetballer Beckham is één van de vijf eigenaren van de club en tevens hoofd voetbalzaken. De 45-jarige Engelsman haalde eerder al onder anderen de Argentijnse spits Gonzalo Higuain en de Franse middenvelder Blaise Matuidi naar Miami.

Leerdam sluit aan na de interlandperiode, waarin hij met Suriname twee WK-kwalificatiewedstrijden speelt. De verdediger uit Paramaribo speelde in jeugdelftallen van Oranje, maar koos er later voor als international voor Suriname te spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.