Terug

Volg Vandaag Inside

'Leegloop dreigt bij Ajax: drie Ajacieden willen 'liever vandaag dan morgen' weg'

'Leegloop dreigt bij Ajax: drie Ajacieden willen 'liever vandaag dan morgen' weg'

15 juli 2023, 15:29

Na het vertrek van Dusan Tadic zijn er drie Ajacieden die volgens Mike Verweij, liever 'vandaag dan morgen' een transfer willen maken. Dat vertelt de Ajax-watcher in de Kick Off-podcast van De Telegraaf.

"Kijk, die sneeuwbal is aan het rollen", begint Verweij over de situatie. "Als Sven Mislintat (directeur voetbalzaken, red.) en Maurits Hendriks (Chief Sports Officer, red.) in plaats van een paar PowerPoint-presentaties gewoon heel actief waren geweest en ambitie hadden getoond op de transfermarkt, dan had je Tadic kunnen behouden. Álvarez wil nu weg, dat had voorkomen kunnen worden."

West Ham United heeft de jacht geopend op Álvarez. De Mexicaan wordt gezien als toptarget om de vertrokken Declan Rice te vervangen. "Die hebben nu eindelijk de deal van Rice naar Arsenal afgerond", vervolgt Verweij. "Het was zo dat Álvarez na het afketsen van de deal met Borussia Dortmund, dat hij niet onmiddellijk 'ja' wilde zeggen tegen West Ham. Dat is een club die volgend jaar zomaar in het rechterrijtje kan staan of tegen degradatie kan voetballen."

Volgens Verweij azen de volgende Ajacieden na het vertrek van Tadic ook op een vertrek: "Alleen door die hele situatie rond Tadic wil Álvarez ook liever vandaag dan morgen weg, wil Kudus liever vandaag dan morgen weg en wil Davy Klaassen ook liever vandaag dan morgen weg. Dat is een speler die altijd van waarde is voor Ajax, maar afgelopen seizoen natuurlijk heel weinig heeft gespeeld." Kudus staat in de nadrukkelijke belangstelling van Brighton & Hove Albion deze zomer, terwijl Klaassen in beeld is bij diverse clubs uit Turkije.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.