Terug

Volg Vandaag Inside

Leeftijd telt niet voor Koeman bij Barcelona

Leeftijd telt niet voor Koeman bij Barcelona

7 mrt 2021, 10:26

FC Barcelona-coach Ronald Koeman was vol lof over de talenten die zijn ploeg zaterdag mede aan de overwinning (0-2) hielpen op Osasuna. In de basisopstelling stonden zeven spelers die niet ouder waren dan 23 jaar. De 18-jarige invaller Ilaix Moriba maakte de vooruitgesnelde faam waar met zijn eerste doelpunt in La Liga.

Moriba besliste het duel met een afstandsschot op aangeven van Lionel Messi. De Argentijn had voor rust Jordi Alba al in staat gesteld de openingstreffer te maken. "Het belangrijkste voor mij is dat spelers competitief zijn. Leeftijd telt niet, het gaat erom wat ik zie op het veld", zei Koeman na de overwinning, waardoor Barcelona voor de zestiende keer op rij ongeslagen bleef in de competitie.

Koeman roemde de inbreng van de voor veel geld van Ajax overgekomen Frenkie de Jong en Sergiño Dest, maar ook die van zelf opgeleide spelers als Oscar Mingueza, Ilaix Moriba, Riqui Puig en aanvaller Ansu Fati. "In Nederland is het veel makkelijker jonge spelers in te passen omdat de competitie minder kwalitatief is dan de Spaanse. Maar er is hier ook zo veel talent. Deze spelers verdienen een kans. Als we zo blijven voetballen kunnen we prijzen winnen. Als dat met jonge spelers kan, nog beter."

Koeman pikte Moriba eruit. "Elke keer als hij invalt geeft hij ons team iets extra's." Het talent was vooral blij met zijn doelpunt: "Deze dag zal ik van mijn leven niet vergeten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.