Terug

Volg Vandaag Inside

LeBron James haalt uit naar 'hypocriete' Zlatan: 'Die dingen zijn niet goed'

LeBron James haalt uit naar 'hypocriete' Zlatan: 'Die dingen zijn niet goed'

27 feb 2021, 16:40

Basketballer LeBron James vindt dat Zlatan Ibrahimovic geen oordeel moet hebben over zijn activiteiten buiten de sport. James, een icoon in zijn sport, laat zich regelmatig uit over zaken als buitensporig politiegeweld tegen zwarten en rassenongelijkheid in zijn land. Hij was furieus over het neerschieten van Jacob Blake door een witte agent afgelopen zomer in Wisconsin, uitte veel kritiek op ex-president Donald Trump en probeerde met andere NBA-sterren zwarte mensen bij de presidentsverkiezingen naar de stembus te krijgen.

"Ik ben de verkeerde man om tegen te zeggen dat ik dat niet moet doen", reageerde James op uitspraken van de Zweedse voetballer. "Ik weet namelijk waarover ik spreek."

Ibrahimovic zei eerder in de week dat sporters "uit de politiek" moeten blijven en noemde daarbij specifiek James. "Hij is fenomenaal in zijn sport, maar ik heb er een hekel aan als mensen met een bepaalde status zich voor politieke doeleinden inzetten." De aanvaller van AC Milan noemde het "een fout als atleten uit hun baan stappen. Ik doe niet aan politiek. Dat wel doen is de eerste fout die mensen die beroemd worden en een zekere status krijgen maken."

James ziet het duidelijk anders en vindt Zlatan een hypocriet. "Ik zal nooit mijn mond houden over dingen die niet goed zijn. Ik zal me nooit beperken tot mijn sport. Ik weet hoe belangrijk mijn stem is."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.