Terug

Volg Vandaag Inside

'Laten we niet vergeten dat Brobbey niet goed genoeg is voor Ajax'

'Laten we niet vergeten dat Brobbey niet goed genoeg is voor Ajax'

8 feb 2021, 11:33

Brian Brobbey is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Ajax. De 19-jarige spits gaat zijn aflopende contract bij de Amsterdammers niet verlengen en vertrekt komende zomer. Wim Kieft begrijpt de keuze van Brobbey, zo schrijft hij in zijn column voor de Telegraaf.

'Financieel kan hij zijn toekomst veiligstellen terwijl hij twijfel voelt bij Ajax. Anders halen ze in Amsterdam geen dure spits van 22,5 miljoen euro', denkt Wim. 'Zouden ze echt met Brobbey door willen, dan was Ajax financieel heus over de brug gekomen.'

De oud-spits van onder andere Ajax en PSV ziet dat het voor spitsen uit de Ajax-jeugd moeilijker is geworden om door te breken in het eerste elftal. 'Voorheen gunden ze je bij Ajax de tijd en ruimte om fouten te maken zonder daarop direct te worden afgerekend. Sinds de club wil aanhaken bij de Europese top hebben ze minder geduld met spelers en talenten. Zit het even tegen, dan wordt de portemonnee getrokken.'

Volgens Wim staat Brobbey voor een belangrijke keuze. Kiest hij puur voor het geld of laat hij sportieve argumenten ook meewegen? 'Een 19-jarige spits van Ajax, die gratis valt op te halen, kan overal terecht. Maar bij clubs als Chelsea, Manchester City of Juventus ga je niet spelen na een seizoen Eerste Divisie en wat invalbeurten in het eerste van Ajax. RB Leipzig heeft interesse. Daar loopt een andere Duitse wonderdokter, Julian Nagelsmann, die iedereen beter maakt. Laten we trouwens niet vergeten dat Brobbey niet goed genoeg is voor Ajax. Misschien beseft hij dat zelf ook', aldus Wim Kieft in de Telegraaf.

Brobbey doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax. In oktober vorig jaar maakte hij in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2) zijn debuut in het eerste elftal. De 19-jarige spits kwam tot dusverre zes keer in actie voor het eerste elftal en scoorde daarin twee keer. De jeugdinternational van Oranje maakte voor Jong Ajax in 29 wedstrijden zestien doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.