Terug

Volg Vandaag Inside

Lasse Schöne zet nieuw record neer voor meeste Eredivisie-wedstrijden door een buitenlandse speler

Lasse Schöne zet nieuw record neer voor meeste Eredivisie-wedstrijden door een buitenlandse speler

18 feb 2024, 21:00

Lasse Schöne heeft in de uitwedstrijd tegen zijn oude club Ajax een record in de Eredivisie verbroken. De Deense middenvelder van NEC mocht invallen en is nu met 434 duels de buitenlandse speler met de meeste wedstrijden in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland.

Doelman Hans Vonk bleef steken op 433 duels. Jan Heintze (395 duels), Gábor Babos (377) en Earnie Stewart (358) maken de top 5 compleet.

Schöne speelde 201 duels in de Eredivisie voor Ajax en werd driemaal kampioen met de Amsterdammers. Hij scoorde bovendien in de kampioenswedstrijden van seizoen 2013/2014 (1-1 bij Heracles) en 2018/2019 (1-4 bij De Graafschap). Hij speelde in Nederland ook voor Heerenveen en De Graafschap.

"Het is wel mooi dat ik hier dat record pak", reageerde Schöne bij ESPN na het gelijkspel van 2-2. "Ik heb hier mooie tijden beleefd en het doet me pijn hoe het nu gaat. Ajax moet nu alles weer opnieuw opbouwen. Dan moet het weer goed komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.