Terug

Volg Vandaag Inside

Laporta wil tijdens verbouwing Camp Nou uitwijken naar opmerkelijk stadion

Laporta wil tijdens verbouwing Camp Nou uitwijken naar opmerkelijk stadion

9 okt 2021, 22:40

FC Barcelona heeft al jaren verbouwingen van het Camp Nou op de planning staan. Barca-president Laporta vertelde tegenover radiozender RAC1 dat deze werkzaamheden beginnen in de zomer van 2022. Volgens de preses moet het eerste elftal tijdens de verbouwingen uitwijken naar een ander onderkomen.

De verbouwing gaat ongeveer een jaar duren, maar het is nog niet zeker waar de Catalaanse grootmacht zijn wedstrijden gaat spelen. Laporta ziet het kleinere Estadi Johan Cruijff als goede optie. Het stadion werd in 2019 geopend en heeft een capaciteit van 6.000. Zowel het tweede elftal als het vrouwenteam met Lieke Martens spelen daar hun wedstrijden.

Een belangrijke voorwaarde voor Laporta is dat minimaal 50.000 supporters de wedstrijden van het eerste elftal kunnen bezoeken. Het is niet duidelijk hoe de president dit wil realiseren in het kleine stadion. Het nieuwe Camp Nou moet plaats bieden aan 110.000 supporters van Barcelona. Het stadion dateert uit 1957 en heeft momenteel een capaciteit van 99.354, waarmee het in Europa al de grootste voetbaltempel is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.