Terug

Volg Vandaag Inside

Laporta wil Messi met levenslang contract aan FC Barcelona binden

Laporta wil Messi met levenslang contract aan FC Barcelona binden

18 mrt 2021, 13:44

Joan Laporta, de nieuwe voorzitter van FC Barcelona, heeft een plan ontwikkeld om sterspeler Lionel Messi in Camp Nou te houden. De Spaanse advocaat, die woensdag officieel aantrad als preses, wil de 33-jarige Argentijn een contract voor het leven geven. Daar tegenover zou dan wel een salarisvermindering moeten staan.

Messi verdient jaarlijks een vermogen bij de club waar hij sinds zijn jonge tienerjaren speelt. Zijn contract loopt komende zomer af. Laporta moet ernstig gaan saneren en reorganiseren om de enorme schuldenlast, die momenteel ruim 1 miljard euro bedraagt, van FC Barcelona te verlichten. Messi wil hij niettemin hoe dan ook behouden voor de club.

Volgens Spaanse mediaberichten is het de bedoeling van Laporta om Messi meteen in de organisatie van Barcelona op te nemen als de Zuid-Amerikaanse baltovenaar zijn loopbaan beëindigt. Een akkoord met het Messi-kamp wordt niet op korte termijn verwacht, al zullen naar verwachting wel de eerste gesprekken op gang komen over een nieuw contract.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.