Terug

Volg Vandaag Inside

Laporta verwacht financieel gebaar De Jong: 'Moeten allemaal een bijdrage leveren'

Laporta verwacht financieel gebaar De Jong: 'Moeten allemaal een bijdrage leveren'

29 juli 2022, 08:40

FC Barcelona zit nog altijd in zijn maag met het salaris van Frenkie de Jong. Volgens de Catalanen is het onmogelijk om de eerdere afspraken na te komen. President Joan Laporta voert de druk dan ook op en hoopt op een financieel gebaar van de Oranje-international.

"Hij wil blijven en wij willen óók dat hij blijft. Dat is het belangrijkste. Maar het is duidelijk dat er een nieuwe salarisschaal is en dat alle spelers daar in moeten passen. We proberen spelers de situatie van de club te laten begrijpen", aldus Laporta. "We moeten allemaal een bijdrage leveren. We gaan er alles aan doen om De Jong te laten blijven en we hopen dat de speler er ook alles aan doet om te kunnen blijven."

De situatie rondom De Jong is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De club is - ondanks de penibele financiële situatie - namelijk erg actief op de transfermarkt. Zo werden er al vijf aanwinsten gepresenteerd, waarvan twee transfervrij (Franck Kessié en Andreas Christensen). Voor het drietal Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski betaalde Barça echter de hoofdprijs: 150 miljoen euro.

Chantage

De Nederlandse spelersvakbond VVCS vindt het "waanzinnig" hoe FC Barcelona met middenvelder Frenkie de Jong omgaat. Volgens VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko wordt De Jong door middel van chantage gedwongen om te vertrekken, ondanks zijn nog vier jaar doorlopende contract. "Ik vind dat een vakbond alle spelers moet beschermen. Nu wordt een speler door een club in het nauw gedreven en weggejaagd. Dan is het aan een internationale vakbond om op te staan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.