Terug

Volg Vandaag Inside

Laporta loopt blauwtje: belangrijke kandidaat zegt af voor Koeman-vacature

Laporta loopt blauwtje: belangrijke kandidaat zegt af voor Koeman-vacature

1 okt 2021, 12:37

FC Barcelona-president Joan Laporta kan de eerste kandidaat voor de vacature van Ronald Koeman van zijn kandidatenlijst schrappen. Het zou gaan om de Belgische bondscoach Roberto Martinez. Hij werd door diverse media aangewezen als één van de kanshebbers om de vacature van Koeman te vullen, maar heeft tegenover Het Laatste Nieuws laten weten geen interesse te hebben.

Het ontslag van Koeman lijkt slechts een kwestie van dagen te zijn. Na enkele matige opeenvolgende resultaten in La Liga en een nieuwe deceptie in de Champions League tegen Benfica (3-0), lijkt de baan van de hoofdtrainer niet meer houdbaar. De Spaanse krant Mundo Deportivo wist donderdagavond zelfs al te melden dat Laporta het ontslag komende zaterdagavond wereldkundig gaat maken.

Voor de Barcelona-preses is het daarom zaak om zo spoedig mogelijk een vervanger te contracteren, al zal de procedure niet zo soepel gaan als Laporta vooraf gehoopt had. Nadat afgelopen weken verschillende kandidaten werden genoemd, bleken er slechts drie te behoren tot de categorie topkandidaat, namelijk: Andrea Pirlo, Xavi en Roberto Martinez. Laatstgenoemde laat echter weten helemaal geen heil te zien in een baan als hoofdtrainer in Barcelona. 'Er speelt helemaal niets. Er zijn geen contacten', laat de Spanjaard vrijdag weten.

De afzegging van Martinez is op z'n minst een tegenvaller voor Laporta. Martinez leek de uitgelezen kandidaat vanwege zijn Catalaanse roots en zijn goede band met technisch adviseur Jordi Cruijff. 'Een coach mag zich nooit emotioneel binden aan een club of een land of een cultuur. Ik volg Barcelona niet speciaal', wuift Martinez de suggestie weg dat hij Koeman zou opvolgen in de Cat

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.