Terug

Volg Vandaag Inside

Laporta bedankt 'legende' Koeman en respecteert ontslagvergoeding

Laporta bedankt 'legende' Koeman en respecteert ontslagvergoeding

29 okt 2021, 13:37

FC Barcelona-president Joan Laporta heeft op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Alavés van zaterdagavond gereageerd op het ontslag van Ronald Koeman. De preses gaf uitleg voor het ontslag en bedankte Koeman voor bewezen diensten.

'Ik wil natuurlijk Ronald bedanken voor al zijn werkzaamheden, want hij kwam op een heel moeilijk moment binnen de club', aldus Laporta empathisch. 'Hij is een echte Barça-man, een legende en zal altijd in onze herinneringen zijn. Ronald won de Copa del Rey als trainer van Barcelona, maar de situatie werd op het laatst onhoudbaar', refereerde Laporta naar het 1-0 verlies tegen Rayo Vallecano. De relatie met Koeman is volgens Laporta nog altijd goed. 'Hij vertelde mij dat hij het gedeeltelijk kon begrijpen.'

De president van Barcelona vertelde later in de persconferentie waarom de club koos voor het ontslag van Koeman. 'De resultaten van de club hebben het lot van Koeman bepaald. Als sportdirecteuren waren we van mening dat het een penibele situatie was geworden, waardoor we bepaalde keuzes moesten maken om dit seizoen onze doelen te behalen. We zijn nu nog altijd levend in de competitie, Champions League en Spaanse beker. Er is nog van alles mogelijk.'

Tot slot werd Laporta nog gevraagd naar de torenhoge ontslagvergoeding die Koeman meekrijgt van de club. Daarover zei de president dat de club het contract van Koeman respecteert en dus akkoord gaat met het uitkeren van de volledige vergoeding.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.