Terug

Volg Vandaag Inside

Laporta: 'Ajax, Feyenoord en PSV zijn akkoord met Super League'

Laporta: 'Ajax, Feyenoord en PSV zijn akkoord met Super League'

2 feb 2024, 17:12

Volgens FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zijn Ajax, Feyenoord en PSV akkoord met de Super League. Dat laat Fabrizio Romano weten op X.

De transfergoeroe quote Laporta, die gezegd zou hebben: "Deze clubs hebben al ingestemd met de Super League: Inter, Milan, Napoli, Roma, Olympique Marseille, Benfica, Porto, Sporting, Ajax, Feyenoord, PSV, Anderlecht, Club Brugge en alle Spaanse clubs behalve Atlético Madrid."

Als het aan Laporta ligt, gaat de Super League na het lopende seizoen al van start. Of Engelse clubs wel of niet aansluiten, maakt hem niet uit.

De UEFA wil de komst van een Europese Super League verbieden, maar het Europees Hof van Justitie oordeelde in december dat dat niet mag. De organisatoren van de Super League ontvouwden direct daarna hun plannen.

"De Europa Cup begon in 1955 met heel weinig clubs en groeide later uit tot de topcompetitie van Europa", aldus Laporta, die zegt dat het nieuwe project kan beginnen met zestien teams. "Ik stel me een eerste fase als deze voor en dat later dan meer clubs integreren. Het maakt mij niet uit of de Engelse teams meedoen. Zij hebben hun Super League al, de Premier League."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.