Terug

Volg Vandaag Inside

Langeler vanaf komend seizoen hoofdtrainer PEC Zwolle

Langeler vanaf komend seizoen hoofdtrainer PEC Zwolle

11 mrt 2021, 18:00

Art Langeler is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. Hij komt over van de KNVB, waar hij nu nog directeur voetbalontwikkeling is. De 50-jarige Langeler tekent voor twee jaar bij de eredivisieclub uit Overijssel. De Zwollenaar was de afgelopen jaren onder meer ook bondscoach van Jong Oranje en hoofd van de jeugdopleiding bij PSV.

PEC ontsloeg in februari John Stegeman vanwege de teleurstellende resultaten. Bert Konterman is aangesteld als interim-trainer die het seizoen afmaakt. PEC staat momenteel op de dertiende plek in de Eredivisie.

Langeler was al eens eerder hoofdtrainer van PEC Zwolle; vanaf januari 2010 tot en met het seizoen 2012-2013. In zijn eerste volledige jaar liep Langeler met FC Zwolle promotie naar de Eredivisie net mis, maar een jaar later werd het kampioenschap van de Jupiler League alsnog behaald. Het seizoen daarop eindigden de Zwollenaren als elfde en wisten ze de halve finale van de KNVB-beker te bereiken.

"Het voelt heel erg goed om acht jaar na dato weer als hoofdtrainer terug te keren bij PEC Zwolle", zegt Langeler. "Sinds mijn vertrek is er veel veranderd in positieve zin. De club heeft prachtige prijzen gepakt, is doorgegroeid tot een stabiele eredivisionist en ook in de wijde regio is PEC Zwolle stevig verankerd met zowel supporters als sponsoren."

Technisch manager Mike Willems zegt zeer content te zijn met de aanstelling van Langeler: "Met Art weten we wat we in huis halen, namelijk een ervaren en tactisch sterk onderlegde trainer. De afgelopen jaren heeft hij zich bij PSV en later de KNVB verder doorontwikkeld als trainer, maar ook als mens. In zijn eerste periode in Zwolse dienst heeft hij het fundament gebouwd van een elftal waar we jarenlang plezier van hebben gehad. Met enkele jongens uit de huidige selectie heeft hij al eerder gewerkt, voor de andere spelers is hij nieuw en dat zet iedereen op scherp."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.