Terug

Volg Vandaag Inside

Landen mogen op EK vijf keer wisselen

Landen mogen op EK vijf keer wisselen

31 mrt 2021, 18:23

Landen mogen op het Europees kampioenschap voetbal de komende zomer per duel vijf spelers wisselen. De UEFA heeft besloten de wisselmogelijkheden te verruimen. Normaal gesproken zijn drie wissels toegestaan.

De regel werd in andere competities al eerder versoepeld, in verband met de coronacrisis. Spelers konden zich hierdoor vaak minder goed voorbereiden, of moesten veel duels in korte tijd spelen met verhoogd risico op blessures.

Ook voor de finales van de Nations League in oktober zal de versoepeling gelden.

De UEFA liet verder weten nog niet te stemmen over plannen om de Champions League vanaf 2024 te veranderen. Daarover wordt vermoedelijk pas half april meer duidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.