Terug

Volg Vandaag Inside

Lahoz eist ook hoofdrol bij verhitte Barcelona-derby: 15 (!) gele, 2 rode kaarten

Lahoz eist ook hoofdrol bij verhitte Barcelona-derby: 15 (!) gele, 2 rode kaarten

31 dec 2022, 00:00

FC Barcelona is er in de Spaanse voetbalcompetitie niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Espanyol te winnen. In Camp Nou kwam Barça niet verder dan 1-1.

Ondanks het gelijkspel namen de Catalanen de koppositie weer over van Real Madrid. De concurrent won vrijdag met 2-0 van Real Valladolid. Zowel FC Barcelona als Real heeft nu 38 punten, maar Barça heeft een beter doelsaldo.

Verdediger Marcos Alonso zette de thuisploeg in de 7e minuut op voorsprong met een kopbal, maar het vroege doelpunt bleek geen opmaat voor een eenvoudige middag. Barcelona miste kansen en zag Espanyol ruim een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komen. Joselu benutte een penalty, die hij had gekregen nadat Alonso op zijn voet had getrapt.

In het laatste kwartier gebeurde er van alles. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die op het WK in Qatar de leiding had bij Nederland - Argentinië, deelde drie rode kaarten uit. Jordi Alba kreeg twee keer geel namens Barcelona, Vinícius kreeg twee prenten namens Espanyol. Leandro Cabrera werd ook nog met een directe rode kaart weggestuurd wegens een trap tegen het hoofd van Robert Lewandowski, maar de weifelende Lahoz kwam na het bekijken van de beelden terug op zijn besluit.

In de bijna 11 minuten extra tijd wist Barcelona puntenverlies niet meer te voorkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.