Terug

Volg Vandaag Inside

Laatste verdachten vrij in matchfixingzaak

Laatste verdachten vrij in matchfixingzaak

27 nov 2018, 19:40

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De laatste drie verdachten die nog vastzaten in het onderzoek naar witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal, mogen van de rechter onder voorwaarden de gevangenis uit. Na betaling van een vastgestelde borgsom zijn spelersmakelaar Mogi Bayat, oud-advocaat Laurent Denis en financieel directeur Thierry Steemans van KV Mechelen weer op vrije voeten.

Het drietal werd opgepakt bij een grote politieactie in oktober. Ze zijn belangrijke verdachten in het grootschalige onderzoek naar fraude en omkoping in het Belgische voetbal. Het uitpuilende strafdossier heeft de titel 'Propere Handen'.

Makelaar Bayat is een bekende naam in het Belgische voetbal. De zaakwaarnemer heeft veel cliënten bij grote clubs in België, zoals Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk. Bayat wordt onder meer verdacht van zelfverrijking. Het geld zou via een rekening van voormalig advocaat Denis zijn weggesluisd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.