Terug

Volg Vandaag Inside

Laatste seconden vliegtuigcrash Nepal gefilmd: toestel vliegt ondersteboven

Laatste seconden vliegtuigcrash Nepal gefilmd: toestel vliegt ondersteboven

15 jan 2023, 13:45

De vliegtuigcrash in Nepal blijkt gefilmd te zijn door een omstander. Op de beelden is te zien hoe het toestel plotseling omdraait in de lucht. Volgens de lokale politie zijn 68 van de 72 inzittenden overleden.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Het vliegtuig van Yeti Airlines stortte zondag neer kort voor de landing in Pokhara. Het was vertrokken vanuit hoofdstad Kathmandu, dat ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Pokhara ligt. Het vliegtuig vervoerde 68 passagiers en vier medewerkers. De meeste waren Nepalees, maar er zaten ook vijf mensen uit India, vier Russen, twee Zuid-Koreanen, een Fransman, een Ier, een Argentijn en een Australiër aan boord.

Honderden reddingswerkers zijn bezig om lichamen te bergen, mogelijke overlevenden te redden en de brand die is ontstaan na de crash te blussen. Het toestel is in meerdere stukken uit elkaar gebroken, volgens omwonenden ligt een deel op een heuvel.

Omwonenden zagen het vliegtuig neerstorten. "Ik stond op mijn dak toen het kwam aanvliegen. Het trilde en schudde helemaal. Plotseling dook het vliegtuig naar beneden", aldus een omwonende tegen persbureau Reuters.

De Nepalese premier Prachanda zegt op Twitter "diep bedroefd" te zijn door het "tragische ongeval". Hij roept alle instanties en burgers op om samen te werken. Maandag is een dag van nationale rouw in het land.

De regering heeft een team van vijf mensen samengesteld om de crash te onderzoeken. Binnen 45 dagen moet er een rapport zijn over hoe het mis kon gaan.

In Nepal gebeuren vaker ongelukken met vliegtuigen en helikopters. Het weer in het land is erg verraderlijk, doordat er zoveel hoge bergen staan. Acht van de veertien hoogste bergen staan in Nepal. Daarnaast is de infrastructuur voor vliegen niet goed en zijn de vliegtuigen vaak niet goed onderhouden. Om die reden mogen toestellen van Nepalese vervoerders niet meer in het luchtruim van de Europese Unie vliegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.