Terug

Volg Vandaag Inside

‘Laat de Henderson-hype een nuttige realiteitscheck zijn voor alle Ajacieden’

19 feb 2024, 11:53

Sjoerd Mossou schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat hij niets begrijpt van de ‘Henderson-hype’ in Amsterdam en ziet in Jordan Henderson niets meer dan 'gewoon een voetballer'.

Toen Henderson een maand geleden werd geïntroduceerd in Amsterdam werd zijn shirt binnen no-time het snelst verkopende shirt van een speler bij Ajax ooit. Een hype die Mossou niet begrijpt: “Henderson blijkt exact de voetballer te zijn die hij al heel zijn leven is: gewoon, een voetballer", begint de columnist. "Ajax is nog net zo hopeloos de weg kwijt als in de maanden hiervoor. Met De Verlosser in de ploeg won het nog geen enkele wedstrijd, wat de Ajax-fans hopelijk aanzet om voortaan weer massaal voor ‘Brobbey’ te kiezen, of desnoods voor een retro-shirt met rugnummer 14.”

“Laat de Henderson-hype een nuttige realiteitscheck zijn voor alle Ajacieden. Ik bedoel: het is heus begrijpelijk dat je in de war raakt van een seizoen als dit, als Ajax-fan, en logisch dat je je dan wanhopig vastklampt aan ieder sprankje hoop. De meeste voetbalsupporters doen al jaren niet anders", besluit Mossou, waarna hij de fans een advies geeft. "Wel een beetje jezelf blijven graag. Kop omhoog, jongens, en borst vooruit. Aan een onderdanig, nederig Ajax heeft niemand iets."

Ook Johan Derksen was vorige week bij Vandaag Inside nog niet onder de indruk van de prestaties van Jordan Henderson bij Ajax. Bekijk het fragment bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.