Terug

Volg Vandaag Inside

La Liga verlaagt salarisplafonds; wintertransfer Memphis in gevaar

La Liga verlaagt salarisplafonds; wintertransfer Memphis in gevaar

17 nov 2020, 18:30

De clubs in de hoogste Spaanse voetballiga moeten dit seizoen honderden miljoenen euro's minder aan salarissen voor spelers uitgeven. La Liga heeft bepaald dat er in totaal 610 miljoen euro moet worden bezuinigd op de lonen van de profs. De aanleiding is de coronacrisis, die ook het Spaanse voetbal hard heeft geraakt.

Het plafond gaat in vanaf de komende winterse transferperiode. De maximaal uit te geven bedragen betreffen ook de salarissen van de coaches.

Landskampioen Real Madrid mag 468 miljoen euro spenderen, 172 miljoen minder dan vorig seizoen. Het salarisbudget van Atlético Madrid is vastgesteld op 252 miljoen euro, 96 miljoen minder dan vorig seizoen. Barcelona wordt het hardst getroffen. Het salarisplafond voor de Catalaanse topclub, waar Frenkie de Jong speelt, is verlaagd naar 382 miljoen euro. Vorig jaar had Barça 671 miljoen euro te besteden.

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman zou Olymipique Lyon-speler Memphis Depay graag naar Barcelona willen halen, maar daar bleek afgelopen zomer geen ruimte voor. Met het nieuwe salarisplafond lijkt Koeman in de winterstop opnieuw weinig speelruimte te krijgen.

Volgens René zou Memphis best ideaal zijn voor het systeem van Koeman bij Barcelona. Bekijk hieronder het fragment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.