Terug

Volg Vandaag Inside

La Liga-regels zitten Laporta dwars: ontslag Koeman te duur

La Liga-regels zitten Laporta dwars: ontslag Koeman te duur

6 okt 2021, 13:57

Ronald Koeman kan op korte termijn niet ontslagen worden als coach van FC Barcelona. De Catalaanse club worstelt met de financiën en heeft niet de gelden beschikbaar om Koeman op direct op straat te zetten, dat meldt Voetbal International.

Afgelopen week werd bekend dat de financiële situatie bij Barcelona nóg ernstiger is dan werd verwacht. De kosten van 'Blaugrana' over het seizoen 2020/21 liepen op tot 1,1 miljard euro, terwijl er slechts 600 miljoen euro aan inkomende gelden werd verdient. Het drama leidde tot een mega-verlies van bijna een half miljard euro.

Naast de financiële malaise bij Barcelona, zijn de resultaten de laatste tijd op het veld ook niet om over naar huis te schrijven. De ploeg van Ronald Koeman moest klap na klap incasseren met het kansloze verlies tegen Atlético Madrid als absolute climax, wat leidde tot een enorme hetze tegen de hoofdtrainer. De geruchten rondom het aanblijven van Koeman werden met het uur intenser, waaronder het nieuws dat de trainer na afloop van de wedstrijd tegen Atléti al zijn biezen kon pakken. Uiteindelijk bleef het definitieve ontslag uit.

Nu blijkt dat Barcelona helemaal niet de middelen heeft om de ontslagvergoeding van Koeman te betalen, waardoor een vertrek op korte termijn onmogelijk lijkt. Hoewel Barcelona het geld wel kan opbrengen, gooien regels van La Liga roet in het eten van het Barça-bestuur. De regels vertellen namelijk dat extra uitgaven buiten de transferperiode om niet mogelijk zijn, aangezien Barcelona het moet doen met een budget van slechts 98 miljoen euro, wat al ruimschoots besteed is. Gedurende de volgende transferperiode krijgt de club uit Catalonië weer de beschikking over nieuwe financiële middelen, waardoor Koeman op zijn vroegst in januari zijn ontslagbrief kan verwachten van Laporta.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.