Terug

Volg Vandaag Inside

La Liga-baas wil koste wat kost seizoen afmaken: 'Clubs die niet meedoen, worden gestraft'

La Liga-baas wil koste wat kost seizoen afmaken: 'Clubs die niet meedoen, worden gestraft'

25 apr 2020, 20:27

Ondanks dat Spanje met meer dan 200.000 besmettingen en meer dan 20.000 doden op plek drie staat van zwaarst getroffen landen door het coronavirus, denkt La Liga-baas Javier Tebas niet aan het stoppen van de competitie. Tebas dreigt zelfs met sancties voor clubs die niet willen spelen, als de lichten weer op groen staan.

'Als een club weigert te spelen, terwijl de autoriteiten hebben gezegd dat het oké is, dan zullen ze hun wedstrijden reglementair verliezen', vertelde de La Liga-baas in een conference call. Tebas heeft het seizoen verlengd tot na 30 juni, zodat de clubs weer kunnen trainen en spelen.

Ook heeft La Liga een gezondheidsprotocol opgesteld die ervoor moet zorgen dat het virus zich niet verspreid onder de voetballers. Een lastig onderwerp, aangezien voetbal een contactsport is. 'Alle clubs moeten dit samen doen. Als er één zich niet aan het gezondheidsprotocol houdt, een fout maakt en spelers besmet raken, raakt dat iedereen', laat Tebas weten.

Het financiële aspect lijkt de voornaamste reden dat Tebas zijn zinnen heeft gezet op het afmaken van de competitie. Er is namelijk berekend dat La Liga maar liefst één miljard euro verlies maakt, als het seizoen niet wordt afgemaakt. Als de competitie achter gesloten deuren wordt afgerond, dan bedraagt het verlies zo'n 300 miljoen euro. Volgens Tebas gaat ook de UEFA er vanuit dat het huidige seizoen 'gewoon' wordt afgemaakt.

In eigen land heeft de beslissing van minister-president Mark Rutte om evenementen tot ten minste 1 september te verbieden, er toe geleid dat er een streep is gezet door het Eredivisie-seizoen. Een verstandige beslissing, zo vindt Johan.

VIDEO - Johan is het eens met Rutte: 'Het is nog te vroeg om de teugels te laten vieren'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.