Terug

Volg Vandaag Inside

Kyrgios treft Djokovic in finale Wimbledon

Kyrgios treft Djokovic in finale Wimbledon

8 juli 2022, 19:48

Novak Djokovic heeft zich voor de vierde keer op rij verzekerd van een plek in de finale van Wimbledon. De als eerste geplaatste Serviër was na het verlies van de eerste set met duidelijke cijfers te sterk voor Cameron Norrie, de hoop van het Britse volk: 2-6 6-3 6-2 6-4. Na ruim 2,5 uur maakte de nummer 3 van de wereld het af met een sterke service.

Net als in de kwartfinales verloor Djokovic de eerste set en het duurde even voordat hij zijn niveau wist op te krikken. De favoriet leverde in de eerste set liefst drie keer zijn servicegame in, maar raakte desondanks niet in paniek. Hij brak Norrie in de achtste game van de tweede set en daarmee kantelde het duel.

In zowel de derde als vierde set wist Djokovic in de openingsgame een break te forceren en hij leverde na de eerste set geen servicegame meer in. De 26-jarige Norrie, de nummer 12 van de wereld, wist daardoor voor eigen publiek geen historische zege te boeken.

'Ik begon niet goed en hij was de betere speler. Ik heb al vaak in de halve finales van een grand slam gestaan en dat is niet makkelijk, met de druk en de verwachtingen van anderen. Hij had niet veel te verliezen en speelde het toernooi van zijn leven', zei Djokovic, die ook de warmte in Londen nog aanstipte. 'Het was de heetste dag van het toernooi.'

Voor Djokovic was het de vierde wedstrijd waarin hij minimaal één set verloor. In de openingsronde verloor hij de tweede set tegen de Koreaan Kwon Soonwoo, net als in de vierde ronde tegen Tim van Rijthoven. In de kwartfinales kwam de titelhouder tegen Jannik Sinner terug na een 2-0-achterstand in sets.

Zondag neemt Djokovic het in de finale op tegen de Australiër Nick Kyrgios, die niet in actie hoefde te komen bij de laatste vier. Rafael Nadal meldde zich af met een buikspierblessure.

Djokovic gaat dit weekend op voor zijn 21e grandslamtitel. Hij heeft er bij winst één meer dan Roger Federer en één minder dan Nadal. Wimbledon kan hij al voor de zevende keer op zijn naam schrijven.

De 35-jarige Djokovic heeft sinds 2017 geen wedstrijd meer verloren op Wimbledon. In 2020 ging het toernooi niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.