Terug

Volg Vandaag Inside

Kuyt verdedigt bekritiseerde Oranje-speler: 'Hij krijgt ontzettend veel kritiek, te veel'

Kuyt verdedigt bekritiseerde Oranje-speler: 'Hij krijgt ontzettend veel kritiek, te veel'

30 sep 2021, 14:34

Dirk Kuyt is het niet eens met de kritiek richting Memphis Depay. Voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Benfica en FC Barcelona (3-0), nam Kuyt het op voor de aanvaller van Barça.

Kuyt heeft de afgelopen wedstrijden van Barcelona teruggekeken en zag daarin Memphis goed spelen. 'Natuurlijk heeft hij wat momentjes gehad waar hij nog wat extra goals had kunnen maken, maar hij is echt wel de smaakmaker van Barcelona aan het worden. Hij heeft het gemis van Lionel Messi toch wel goed opgepakt.'

De oud-voetballer vindt dat Memphis voornamelijk vanuit Nederland veel kritiek over zich heen krijgt. 'Ik vind dat hij in Nederland, met name bij de wedstrijden van het Nederlands elftal, ontzettend veel kritiek krijgt. Te veel. In het buitenland word je anders beoordeeld. Kijk naar Lionel Messi, die had een beetje een slow start bij Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk gaat het om de fantastische goal die hij maakt. Als je kijkt naar de statistieken, hoe vaak hij balverlies leed, dan denk je: hij speelde eigenlijk helemaal niet zo goed.'

'Memphis moet afgerekend worden op de goals en assists die hij geeft. Als je kijkt naar zijn statistieken bij het Nederlands elftal, die zijn uitstekend. Bij Barcelona zijn ze ook goed en die moeten ook uitstekend worden. Ik hoop van harte dat dat hem lukt', aldus de voormalig international van Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.