Terug

Volg Vandaag Inside

Kuyt over spelersraad Oranje: 'Vreemd dat zij zo’n type trainer willen'

Kuyt over spelersraad Oranje: 'Vreemd dat zij zo’n type trainer willen'

11 juli 2021, 12:31

Dirk Kuyt begrijpt niet dat spelers worden gevraagd welke trainer zij willen hebben. Kuyt heeft in de spelersraad gezeten bij het Nederlands elftal en vindt het apart hoe het de laatste keer is gegaan bij de keuze voor Frank de Boer.

'Ik vind niet dat je spelers moet vragen. Heel vreemd dat dan naar buiten komt, dat de spelers zo’n type trainer willen hebben', zegt Kuyt aan tafel bij het praatprogramma Humberto. Kuyt is voorstander om te kiezen voor Louis van gaal als opvolger van De Boer bij Oranje.

'Hij kan echt bikkelhard zijn. Ik heb meerdere gesprekken met hem gehad, dat hij heel hard tegen mij was, maar dan echt met tranen in zijn ogen. Hij is een hele bijzondere man, die keihard hard is, maar wel eerlijk en recht door zee.'

Rafael van der Vaart zat ook aan tafel bij Humberto en is het eens met Kuyt. 'Ik ken dat het een goede keuze is. Het is de beste trainer, misschien vergeet ik er een paar, waarmee ik heb gewerkt.'

Van der Vaart blikt terug naar zijn tijd met Van Gaal bij Oranje. 'Ik zag het Nederlands elftal als een soort uitje, totdat hij kwam. Ik stond onder druk als ik aan het eten was, tijdens het plassen, ik mocht geen telefoon mee. Hij is gewoon heel erg van de discipline.'

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.