Terug

Volg Vandaag Inside

Kuyt over Berghuis naar Ajax: 'Al kreeg ik al het geld van de wereld..'

Kuyt over Berghuis naar Ajax: 'Al kreeg ik al het geld van de wereld..'

26 juni 2021, 09:13

De kans is groot dat Steven Berghuis na het EK vertrekt bij Feyenoord. De aanvaller is de laatste dagen onderwerp van gesprek in de media. Ajax is tot nu toe de enige club die zich heeft gemeld voor Berghuis. Dirk Kuyt zou zelf nooit overstappen naar de aartsrivaal.

'Ik, als Feyenoorder, zou het absoluut nooit kunnen', vertelt Kuyt in het praatprogramma Humberto. 'Al kreeg ik al het geld van de wereld. Ik had het niet gedaan, maar elke speler is anders. Ik ken Steven vrij goed, want we hebben samengespeeld. We hebben nog steeds contact, maar hebben hier nog geen contact over gehad overigens. We hebben in het verleden vaak zat gezien dat het kan. Hij moet voor zichzelf die keuze maken.'

Kuyt was destijds aanwezig in 2019 bij het gesprek tussen technisch directeur Sjaak Troost en Berghuis, toen de afkoopclausule in het contract van de aanvaller werd opgenomen. 'We hebben het over deze situatie gehad. Mijn advies was toen eigenlijk om Steven wel de mogelijkheid te geven, omdat hij altijd nog een stap wilde maken naar het buitenland. Ik had nooit met een rivaliserende ploeg zo'n deal geadviseerd. Dus ik weet niet precies hoe dat er dan in staat.'

Naast PSV, VfL Wolfsburg en Ajax heeft Galatasaray nu ook belangstelling voor Berghuis. Dat meldt journalist Emre Kaplan in gesprek met A Spor. Afgelopen seizoen werd de Turkse club tweede in de Super Lig. Galatasaray hoopt zich via de voorrondes te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

In de onderstaande video werd uiteraard ook gevraagd aan Jan wat hij van de situatie rondom Berghuis vindt.

René plaagt Jan: 'Die Berghuis gaat wel naar een grote club h...
1:27
René plaagt Jan: 'Die Berghuis gaat wel naar een grote club h...

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.