Terug

Volg Vandaag Inside

Kuyt kritisch op Feyenoord-selectie: 'In de jeugd lopen spelers die ik beter vind'

Kuyt kritisch op Feyenoord-selectie: 'In de jeugd lopen spelers die ik beter vind'

11 mei 2021, 12:27

Dirk Kuyt heeft zich tijdens De Klassieker van afgelopen zondag geïrriteerd aan een aantal spelers van Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers is kritisch in een uitgebreid gesprek met FC Rijnmond.

Feyenoord ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen Ajax. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor met 0-3, mede door twee eigen doelpunten een gemiste strafschop. 'Ik heb er een aantal gewonnen, en ook verloren, en je doet er echt alles aan. Het ziet er alleen niet altijd zo uit. Leroy Fer was er absoluut kapot van, dat zag je', stelt Kuyt. 'Maar ik moet ook zeggen dat ik ook wel eens spelers zie lopen, zeker na zo'n wedstrijd, die het niet begrijpen en waar ik me dan aan erger.'

De inmiddels 40-jarige Kuyt wil niet vertellen op welke spelers hij doelt. 'Dat weten die jongens zelf wel. Dat zijn wel stappen die gemaakt moeten worden. Dat is wat ik wel miste. Feyenoord heeft minder kwaliteit dan Ajax en PSV, de fans kunnen de ploeg dan naar een hoger niveau tillen.'

Kuyt, tegenwoordig analist bij Ziggo Sport, vindt dat er in de jeugd bij Feyenoord betere spelers rondlopen. 'Dan vind ik Bryan Linssen nog de meest positieve speler, maar als ik eerlijk ben vind ik dat er in de jeugdspelers lopen die niet minder zijn dan Orkun Kökcü. Kökcü kreeg destijds wel een kans door blessures', aldus Kuyt.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.