Terug

Volg Vandaag Inside

'Kuyt gaat richting mogelijke kampioenswedstrijd meelopen bij Feyenoord'

'Kuyt gaat richting mogelijke kampioenswedstrijd meelopen bij Feyenoord'

1 mei 2023, 15:21

Dirk Kuyt gaat op korte termijn meelopen met de trainersstaf van het eerste elftal van Feyenoord. Dat meldt 1908.nl. In het seizoen 2016/2017 hielp Kuyt de Rotterdammers aan de eerste landstitel sinds 1999 en de kans is aanwezig dat hij ook de eerstvolgende mogelijke kampioenswedstrijd van dichtbij gaat meemaken.

Kuyt begon aan zijn trainerscarrière als assistent-trainer bij zijn jeugdclub Quick Boys. Een jaar later werd de oud-international trainer van Feyenoord O19. Het seizoen 2022/2023 begon Kuyt als hoofdtrainer van ADO Den Haag, waar hij eind november moest vertrekken nadat zijn ploeg in zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie slechts vier keer had gewonnen. De geboren Katwijker zit sindsdien zonder club en is opzoek naar een nieuwe uitdaging.

Volgens 1908.nl. loopt Kuyt mogelijk al mee bij Feyenoord richting de mogelijke kampioenswedstrijd op bezoek bij Excelsior, als PSV zaterdagavond punten laat liggen uit bij Sparta Rotterdam. "Richting het mogelijke kampioenschap kan de club de ervaringen van de kampioensheld uit 2017 goed gebruiken", schrijft het medium.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Kuyt wil als hoofdtrainer of assistent-trainer aan de slag

Kuyt liet zich eerder in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie onder meer uit over zijn toekomst. "Ik wil heel graag een mooie, nieuwe ambitie aangaan als hoofdtrainer", zei Kuyt. "Dat zou ook als assistent onder een ervaren hoofdtrainer kunnen zijn. Ik vind het belangrijk om uren te maken op het veld."

Verder ging Kuyt ook in op de mislukte start van zijn trainerscarrière. "Ik neem mezelf niet zoveel kwalijk. Ik heb er alles aan gedaan. Ik was er heel erg op gebrand om door te gaan en om de play-offs alsnog te halen. Ik denk dat dat er ook in had gezeten. Natuurlijk kunnen dingen altijd beter. Maar de dingen die ik heb gedaan en de keuzes die ik heb gemaakt, heb ik met volle overgave gedaan. Ik heb in een heel erg onveilige omgeving gewerkt. We waren vaak meer met randzaken bezig dan met ons vak", aldus Kuyt destijds over zijn ontslag bij ADO Den Haag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.