Terug

Volg Vandaag Inside

Kunstenaars protesteren tegen erotisch centrum in Amsterdam: 'Neuken doe je op de Wallen!'

Kunstenaars protesteren tegen erotisch centrum in Amsterdam: 'Neuken doe je op de Wallen!'

28 mrt 2023, 00:00

Kunstenaars hebben hun onvrede geuit tegen een erotisch centrum op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Afgelopen weekend hebben ze protestborden opgehangen met de teksten: "Neuken doe je op de Wallen!" en "Geen hoeren op de NDSM!". 

Twee locaties dicht bij de RAI in Zuid of de NDSM-werf in Noord. Dat zijn de drie mogelijke plekken voor een nieuw erotisch centrum in Amsterdam, zo meldde burgemeester Femke Halsema eerder in een brief aan de gemeenteraad. Hoeveel prostitutieramen op de Wallen er in de toekomst mogelijk dichtgaan, is nog niet duidelijk.

Het stadsbestuur onderzoekt al langer de komst van een erotisch centrum om zo een wezenlijk aantal ramen in de roemruchte buurt te vervangen. Dit om de positie van sekswerkers te verbeteren, de drukte en overlast op de Wallen en andere plekken in het centrum te verminderen en criminaliteit tegen te gaan.

(Tekst gaat verder onder de video.)

Sekswerkers op die plek voelen daar niets voor, meldde de belangenvereniging van raamprostituees Red Light United eerder al. De organisatie is fel tegenstander van een verhuizing en roept de gemeente op in plaats daarvan beter te gaan handhaven op overlast op de Wallen.

Dat bij genoemde alternatieve locaties bezwaren klinken, noemt Red Light United logisch omdat "geen enkele buurt zit te wachten op een erotisch centrum". Toch is de aankondiging van het EMA pijnlijk voor de sekswerkers, zegt voorzitter van de belangengroep Felicia Anna. "Het voelt of iedereen van ons af wil. Terwijl we legale banen hebben en belasting betalen. De een wil je weghebben en de ander wil je niet ontvangen. We zouden net als andere mensen moeten worden behandeld", aldus de leider van de club die zegt zich "met hand en tand te blijven verzetten tegen dit project", waarmee ze doelt op de verhuizing weg van de Wallen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.