Terug

Volg Vandaag Inside

Kuipers verhoogt alarmniveau corona en roept kwetsbaren op herhaalprik te halen

Kuipers verhoogt alarmniveau corona en roept kwetsbaren op herhaalprik te halen

11 okt 2022, 16:02

Gezien het oplopend aantal coronabesmettingen verhoogt het ministerie de thermometer - die aangeeft hoe het staat met de druk op de zorg en de samenleving door het coronavirus - van 1 naar 2. Iedereen wordt opgeroepen zich aan de basisregels te houden. Kwetsbare mensen worden nadrukkelijk opgeroepen de herhaalprik te halen.

Zo wordt je bescherming op peil gehouden, twittert zorgminister Ernst Kuipers.

De overheid gebruikt sinds vorige maand een 'thermometer' om de lijn van de epidemie te volgen. Die heeft vier standen, en stond tot nu toe op het laagste niveau. Het RIVM adviseert nu om die een stapje te verhogen. Bij stand 2 is de impact van het coronavirus op de samenleving verhoogd.

Als het waarschuwingsniveau omhoog gaat, leidt dat volgens de overheid "niet automatisch tot andere maatregelen. Het betekent slechts dat de te verwachten infectiedruk of ziektelast verandert. Het is dan aan het kabinet om te bepalen of en welke maatregelen het neemt."

Volgens het RIVM lopen mensen van 70 jaar en ouder en mensen met gezondheidsklachten meer kans om bij besmetting ernstig ziek te worden. Het instituut adviseert ze om de herhaalprik te laten zetten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.