Terug

Volg Vandaag Inside

Kuipers: 'Vanaf 25 februari vervalt de 1,5 meterregel en de mondkapjesplicht'

Kuipers: 'Vanaf 25 februari vervalt de 1,5 meterregel en de mondkapjesplicht'

15 feb 2022, 18:57

Ondanks de forse versoepelingen in het coronabeleid die het kabinet deze week doorvoert, blijft het verstandig om onderling afstand te houden en een mondkapje te dragen. Dat zei minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) dinsdag op de eerste coronapersconferentie die hij zonder premier Mark Rutte gaf.

Vanaf 25 februari vervalt de 1,5 meterregel en de mondkapjesplicht. Die laatste blijft nog wel van kracht in het openbaar vervoer en op luchthavens. 'Afstand houden en mondkapjes blijft wel verstandig, niet als maatregel maar als dringend advies', aldus Kuipers.

Het kabinet kijkt op 15 maart nog eens naar enkele coronamaatregelen die deze maand nog niet komen te vervallen, zegt zorgminister Ernst Kuipers. Het gaat om het verplicht dragen van mondkapjes in de trein, de bus en de tram en het advies om maximaal de helft van de tijd thuis te werken. Ook de regel dat voor binnenevenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers bewijs van een negatieve test moet worden gegeven, wordt dan opnieuw gewogen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.