Terug

Volg Vandaag Inside

Kuipers fluit kwartfinale Tsjechië - Denemarken op EK

Kuipers fluit kwartfinale Tsjechië - Denemarken op EK

1 juli 2021, 11:13

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft zaterdag in Bakoe de leiding over het duel tussen Tsjechië en Denemarken in de kwartfinales van het EK. De 48-jarige Kuipers geeft om 18.00 uur het eerste fluitsignaal in het Olympisch Stadion van de hoofdstad van Azerbeidzjan.

De Nederlandse toparbiter fluit zijn derde wedstrijd op het EK. Kuipers had de leiding over de groepswedstrijden Denemarken - België (1-2) en Spanje - Slowakije (5-0).

Pol van Boekel en Kevin Blom fungeren als videoarbiters bij het duel. Ze zitten op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon achter de tv-schermen, om Kuipers te assisteren.

Tsjechië bereikte de kwartfinales door het Nederlands elftal zondag in Boedapest met 2-0 te verslaan. Denemarken was een dag eerder met 4-0 te sterk voor Wales, in het laatste duel op dit EK dat in Amsterdam werd gespeeld.

Met Danny Makkelie is nog een Nederlandse scheidsrechter actief op het EK. Makkelie floot in de achtste finales Engeland - Duitsland (2-0) op Wembley.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.