Terug

Volg Vandaag Inside

Kuipers en Makkelie mogen Oranje fluiten op het EK

Kuipers en Makkelie mogen Oranje fluiten op het EK

6 mei 2021, 14:12

Het is mogelijk dat een wedstrijd van het Nederlands Elftal op het EK van komende zomer gefloten wordt door Björn Kuipers of Danny Makkelie. In speciale coronaregels die de UEFA heeft opgesteld staat dat wanneer een scheidsrechter vanwege een coronabesmetting vervangen moet worden, het mogelijk is dat er bij hoge uitzondering een vervanger wordt aangewezen die een wedstrijd van zijn 'eigen land' fluit.

De UEFA maakte daarnaast bekend dat een land op het EK in actie moet komen als er dertien fitte en gezonde spelers beschikbaar zijn, inclusief een keeper. Is dit niet het geval, dan dient het duel binnen 48 uur te worden ingehaald. Mocht een land binnen die 48 uur niet in actie kunnen komen, dan wordt er een reglementaire 0-3 nederlaag toegewezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.