Terug

Volg Vandaag Inside

Kuijt sneert: 'In Nederland vinden ze het fantastisch om iemand af te maken'

15 apr 2024, 12:35

Na zijn mislukte avontuur bij ADO Den Haag, weet Dirk Kuijt in België wél te overtuigen. De oud-voetballer werd afgelopen weekend met Beerschot kampioen in de Challenger Pro League, het tweede niveau in België, en geniet met volle teugen.

“Een titel veroveren: dat gebeurt soms maar één keer in een carrière. Het is uniek. Zeker voor deze spelers. Het is enorm knap wat ze gepresteerd hebben”, zegt Kuijt in gesprek met Gazet van Antwerpen.

Kuijt kreeg in zijn tijd bij ADO Den Haag veel kritiek over zich heen en merkt dat hij in België veel positiever wordt benaderd. “Eerlijk gezegd heb ik in België nooit negatieve geluiden opgevangen. Ook de Nederlandse media zijn lange tijd heel positief over mij geweest. Met name tijdens mijn spelerscarrière. Dat is wat gekeerd na mijn vorige avontuur als hoofdtrainer”, weet de oud-international. “Maar goed, er zijn een aantal zaken gebeurd in Nederland waardoor de media me daar heel negatief benaderen. Dat is ook een van de redenen waarom ik vandaag hier ben. En waarom ik me hier heel erg thuis voel. Ik word hier beoordeeld op de trainer die ik ben. Ik heb geen moeite met kritiek. Als het slecht is, dan is het slecht. Jullie benoemen dat ook. Maar uiteindelijk zeggen jullie dat dan wel met respect voor mijn persoon. Daar wil ik jullie voor bedanken.”

Kuijt heeft wel het idee dat hij er in Nederland ‘iets beter’ opstaat dan voorheen. “Maar ik ben volgens mij niet de enige die er zo over denkt, hoor. In Nederland is het heel normaal dat er op de man gespeeld wordt. Wij vinden het fantastisch om iemand helemaal met de grond gelijk te maken. Vincent Janssen heeft het onlangs ook aangehaald in een interview. Zelfs Jordan Henderson maakte het mee bij Ajax. En die jongen heeft de Champions League en de Premier League gewonnen.”

Wesley Sneijder reageerde onlangs op uitspraken van Dirk Kuijt: 'Zo ken ik Dirkie niet!' Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.