Terug

Volg Vandaag Inside

'Kudus keert zondag terug in selectie Ajax'

'Kudus keert zondag terug in selectie Ajax'

4 feb 2021, 18:16

Mohammed Kudus keert zondag waarschijnlijk terug in de selectie van Ajax. Trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij over de Ghanees kan beschikken. "Hij traint de hele week al intensief mee", zei de coach. "Als hij geen terugslag krijgt, dan moet hij bij de selectie kunnen zitten."

Kudus, afgelopen zomer overgekomen van het Deense FC Nordsjælland, maakte in het begin van het seizoen een sterke indruk. Hij liep op 21 oktober tijdens een thuisduel met Liverpool een knieblessure op. Kudus moest zich laten opereren aan een meniscus en maakte begin dit jaar als invaller tegen PSV zijn rentree. Na die wedstrijd kreeg de aanvallende middenvelder weer last van zijn knie. Ajax was voorzichtig met hem en liet hem sindsdien buiten de selectie.

Ten Hag weet nog niet of hij tegen FC Utrecht over Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui kan beschikken. Het geblesseerde duo ontbrak afgelopen zondag ook al tegen AZ. Koploper Ajax koestert sinds zondag een ruime voorsprong op PSV (7 punten), Vitesse (8 punten), Feyenoord (12 punten) en AZ (13 punten). Ten Hag wil echter van geen verslapping weten in de aanloop naar het duel met FC Utrecht. "Voor Utrecht zijn wij de grote rivaal. We zullen heel scherp moeten zijn om te winnen."

Ten Hag wilde niet zeggen of Quincy Promes zondag bij de selectie zit. De aanvaller leek op weg naar Spartak Moskou maar die club heeft nu aanvullende voorwaarden gesteld. Ajax heeft met Oussama Idrissi al een vervanger voor Promes aangetrokken. De buitenspeler wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Sevilla.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.