Terug

Volg Vandaag Inside

Kroegeigenaar Ede zag gijzelnemer al eerder: 'Hij keek heel levenloos, het was net een pop'

Kroegeigenaar Ede zag gijzelnemer al eerder: 'Hij keek heel levenloos, het was net een pop'

31 mrt 2024, 14:11

De man die zaterdagochtend in Ede vier personeelsleden in uitgaansgelegenheid Petticoat gijzelde, stond al eerder voor het pand en zag er warrig uit. Dat vertelt eigenaar Kevin in gesprek met De Telegraaf.

De kroegeigenaar zag de gijzelnemer al staan toen hij rond vier uur 's nachts het terras buiten aan het klaarzetten was voor de dag erna: “Ik zag de latere gijzelnemer toen al staan. Hij stond een meter van me vandaan. Het was net een pop. Hij keek heel levenloos en leeg voor zich uit. Ik zag geen gevaar in de man. Mensen weten hoe ik ben: anders had ik hem wel weggestuurd.”

Kevin keek vervolgens om vijf uur op zijn telefoon naar de camerabeelden uit zijn bedrijf en zag zijn personeel opeens op hun knieën op de grond zitten. “Ik vond dat zo raar. Ik belde ze en zag dat hun telefoons overgingen. Maar ze pakten de telefoons niet op." Daarna zag hij via een andere camera een gemaskerde man. "Nog dacht ik: is dit een grap? Maar toch belde ik toen 112.”

"Ik hoorde van mijn compagnon en de drie werknemers die binnen waren, dat de man vrij rustig was. Niet heel agressief", gaat Kevin in gesprek met de krant verder. "De onderhandelaar van de politie kon hem vrij makkelijk overtuigen van het feit dat zijn missie kansloos was.” Rond 11.15 uur werden drie van de vier gijzelaars vrijgelaten. Net na 12.30 uur kwam de vierde gegijzelde naar buiten. Enkele minuten later volgde de verdachte, die meteen werd aangehouden.

Een dag na de gijzeling is de kroegeigenaar erg ‘verdrietig en woest’. “Als ik de kop van die kerel zie, word ik ontzettend boos. Ik vlieg qua emoties nog alle kanten op.”

De verdachte wordt dinsdag voorgeleid. Dan bepaalt een rechter-commissaris of de 28-jarige man uit de Gelderse plaats langer vast blijft zitten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.